Tuesday, July 05, 2011

nama A-H-M-A-D tu nama kampung lah !!

www.tips-fb.com

assalamualaikum semua..hari ni macam biasa lah..online-online-online..memang tak ada kerja lain kowt..hehe..mesti ramai yang terkejut dengan tajuk entry ninie tu kan ?? tapi tu lah hakikat yang perlu diterima oleh semua..cewahhh..nak tahu, baca entry ni sampai hujung ok..

ayah   : ahmad, salam papa dulu sebelum pergi sekolah tu..meh sini nak..
ahmad: apa ayah nie !! jangan lah panggil nama tu..panggil syah lah ayah..eeeee !!
ayah   : la, tu kan nama kamu..elok2 ayah bagi, takkan tak nak guna ??
ahmad: ayah guna lah nama tu kalau ayah nak, nama ahmad tu nama kampung lah !! dah lah, pergi dulu..
ayah   : ahmad !! ahmad !! emmmm


pernah ke korang terserempak dengan kejadian macam tu ?? kejadian di mana seorang anak memarahi ayah nya semata-mata nak dipanggil dengan nama yang konon nya bergaya, style dan yang seerti dengannya lah..apa kekurangan yang ada pada nama tu ?? nama ahmad tu kuno sangat ke ?? setahu ninie, ramai je yang nama sebenar dia didahului dengan AHMAD ni..so, apa masalah nya ??

mungkin sebab masing-masing dah besar, mula lah nak guna panggilan nama yang pelik-pelik..sedangkan masa kecil-kecil dulu, nama tu juga yang dibanggakan..kenapa ye benda-benda ni jadi ?? ninie sendiri akui, ada juga nama samaran yang kawan-kawan bagi, tapi tak da lah sampai nak marah kalau orang panggil nama penuh..tu kan identiti kita..pengenalan diri kita..masih musykil lah dengan AHMAD ni..huhu.,korang tu popular tau sekarang..kalau tak percaya cakap ninie, tengok bawah ni ok (n_n).

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v

pause kan lagu kat blog ninie
pastu dengar lagu ni ok (n_n)



amacam ?? kampung sangat ke nama AHMAD tu ??
korang tentukan lah ye..

22 tinggalan nota:

ary anwari said... Click To Reply!

ada lagi yang mcm 2 ninie...nama ahmad x kampung la..huhuhu...bangga dgn nama sendiri kan lagi bgus..tol x ninie..)

ninie_azriena said... Click To Reply!

@ary anwari tau takper..nak nama manja2 tu boleh jer, tapi jgn over2 sgt lah kan.. :)

ary anwari said... Click To Reply!

tol2 tu ninie..name mnje boleh je...tapi jgn la smpai nama sndiri pn da x nak gune an...:)

NasZ said... Click To Reply!

saya tak rasa macam kampung nama tu? nama ahmad ni dah biasa saya dengar..siap ada lagu lagi..huhu..

MOHD NASER.com

ninie_azriena said... Click To Reply!

@ary anwari setuju sangat2 :)

ninie_azriena said... Click To Reply!

@NasZtau takper..dgr lah lagu ahmad tu..:)

♥mylifeismine♥ said... Click To Reply!

x kamung lah ... org bandar pun ada nama ahmad jugak lah

ninie_azriena said... Click To Reply!

@♥mylifeismine♥ betul2..tahu takper..:)

♥mylifeismine♥ said... Click To Reply!

sapa lah kta nma ahmad tu kampung ....

ninie_azriena said... Click To Reply!

@♥mylifeismine♥ ada segelintir..tp takper.pasni nama ahmad tu popular ah lepas ada lagu :)

♥mylifeismine♥ said... Click To Reply!

tu lah ...lepas nie semua org letak nama anak dy ahmad ...hahaha

ninie_azriena said... Click To Reply!

@♥mylifeismine♥ huhu..setuju sgt :)

♥mylifeismine♥ said... Click To Reply!

lawak betol :)

ninie_azriena said... Click To Reply!

@♥mylifeismine♥ tapi tu mmg hakikat kan :)

tiefazatie said... Click To Reply!

xde la..ok je..hihi..smart pe..hihi

Wanie said... Click To Reply!

skang ni mungkin rmai yg akan ngaku name diorg AHMAD kan..keke

♥mylifeismine♥ said... Click To Reply!

ya ... tu lah hakikat nya

ninie_azriena said... Click To Reply!

@tiefazatie tol2..ok per.. :)

ninie_azriena said... Click To Reply!

@Wanie mungkin juga..coz dah ada lagu khas untuk diorang :)

ninie_azriena said... Click To Reply!

@♥mylifeismine♥ kena terima kan :)

Nurulee said... Click To Reply!

femes la nama ahmad nnt, siap ada lagu lg yuu. hihi :)

ninie_azriena said... Click To Reply!

@Nurulee betul2..dah glamor pun skung nie..semua pakat guna nama ahmad :)

tinggal jejak :)