Thursday, August 11, 2011

TIPS CINTA: Keikhlasan Cinta Bukan Sekadar Dengan Kata-kata

www.tips-fb.com

pernah tak korang tanya something kat pasangan korang tapi jawapan yang si dia bagi tu acuh tak acuh je..dan dengan itu , mula lah timbul keraguan dalam diri korang tentang ketulusan cinta si dia pada korang ?? aisehh..memang kes parah bila si perempuan ni suka sangat lah bertanya soalan yang bukan-bukan dekat pasangan dia..sebab kan, kadang-kadang lelaki ni, tak suka sangat bercakap tentang isi hati diorang..mungkin malu, mungkin juga sebab ego diorang yang tinggi...kita tak tahu apa yang diorang fikir..

tapi. bila sekali si lelaki ni dah bersuara..konpim korang terkesima punya..terdiam...nak dengar satu cerita tak ?? meh rapat-rapat dan baca perbualan sepasang kekasih kat bawah ni elok-elok..sudi lah kongsi. apa perasaan korang, bila korang ada di tempat si perempuan tu, dan lelaki, adakah korang terfikir untuk berkata sedemikian pada orang yang korang cintai ?? share tau (n_n)

perbualan bermula :

GIRL: Do i ever cross your mind ?
BOY: No...

GIRL: Do you like me ?
BOY: No...

GIRL: Do you think i'm pretty ?
BOY: No...

GIRL: Do you want to be with me forever ?
BOY: No...

GIRL: Would you cry if i left you ?
BOY: No...

GIRL: Would you live for me ?
BOY: No...

GIRL: Would you do anything for me ?
BOY: No...

GIRL: Would you pick me or your life ?
BOY: My life...

GIRL: Emm..(tears fall down & turn around)
BOY: Let me tell you something dear (grabs her by his arm)

GIRL: What ? (crying) 
BOY: First, the reason you never cross my mind is because you are always on my mind...Second, i don't like you because i love you...Third, i don't think you are pretty because you are so beautiful...Fourth, i don't want to be with you forever because i need to be with you forever...Fifth, i won't cry if you leave becaue i will die...Sixth, i wouldn't live for you cause i would die for you... Seventh, the reason why i wouldn't do anything for you is cause i will do everything for you...and lastly, the reason why i choose my life is cause you are my life dear..i love you..



okey..sweet kan  ?? keikhlasan dalam cinta kadang-kadang tak perlu untuk diungkapkan dengan kata-kata kerana ia dapat dirasa (n_n)
KLIK IKLAN

20 tinggalan nota:

My Name is Mar said... Click To Reply!

I can say I LOVE U for many times but the words could be silent but u will always feel my LOVE without the words..

*Sila jangan tiru ayat ni*

Ho-ho-ho!

Wanz Mejuez said... Click To Reply!

Cinta umpama kertas putih yang kosong yang belum dilukis dengan pensil. Pengisian cinta tak terjawab dan ternilai dari awal kerana lukisan belum bersedia untuk dilukis.


pernah baca cerita gua?
http://www.mejuez.com/2011/07/lukisan-cintaku-mia.html

DaHLia said... Click To Reply!

erm sis mmg prefer lelaki yg kurang berkata, tp dia show his love..
compare to lelaki yg terlampau banyak berkata2, tapi kata2 banyak menipu..huhu

anyway, this is so sweetttt :D
bahagia dapat lelaki sebegitu

AyiLarimA said... Click To Reply!

i love you, i miss you, i need you, i want you.. ye, ayat ni selalu sgt kita dgr kan? soal hati dan perasaan mmg xbole kita paksa.. biarlah tuan empunya diri yg tahu isi hati dia.. :)

aylliarimasiprincess.blogspot.com

myra yusreena said... Click To Reply!

betol betol..pompuan ney mmg selagi xpuas aty ngan jawapan lelaki,sebok tanye tu ney..tapi bile kena camtu,taw nanges..haha

tapi,kalau lelaki senang sangat nak keluarkan kate2 cinta,payah gak kowt..huhu..kite cam xtaw sjauh mane kebenaran kate2 tu..huu~

Nini Hartini said... Click To Reply!

tp mmg frust btul bila tanya suami, jawapan acuh-tak-acuh je. nnt kang mula la pk dia x syg kita sgt..tak syg mcm mana kita syg die. hehehe

kenapa ye llki susah nk luah perasaannya..huuu~

fieha said... Click To Reply!

dengar cite kalo org tu betul2 cintakan kita dia susah lafazkan kata2 cinta i love u ke i miss u ke..betul ke erk?hehe

QuiNn ZhOuRa said... Click To Reply!

cantiknya blog. suke=)

selendang merah said... Click To Reply!

cinta sepatutnya x perlu di tanya...kita perlu yakin kalau cinta itu ikhlas maka kita sendiri dapat rasakn keikhlasannya..

Tea-kah mans0r said... Click To Reply!

so sweet..i dah follow u..

asamasin said... Click To Reply!

shuweet..tp bhye kalu mnis2 nih..kna kincing manis bru taw.. :D

Clara said... Click To Reply!

sweetnye...

=)

izfanora said... Click To Reply!

wah, hati berbunga nmpknya.. :)

lelaki ada cara mereka sendiri nk show love..

AyiLarimA said... Click To Reply!

anda komentator setia saya, jom lihat ini : http://aylliarimasiprincess.blogspot.com/2011/08/got-new-blog-special-for-commentator.html

SiBudakKurus said... Click To Reply!

ninie..nak sponsor yer?boleh juga..PM SBK akt Fb boleh..SBk takde fb ninie.http://www.facebook.com/adam.nur3 tq!

hamzah ian said... Click To Reply!

i love you juga lah.. hehe

lilypelangi said... Click To Reply!

sweet gler ! :)

nadia fatihah said... Click To Reply!

pergh~ sweet giler...wujud ke lelaki mcm tu ek? :P

[sutera kasih] said... Click To Reply!

cinta itu buta hoho

Lilynn Sazlin said... Click To Reply!

so sweet dear :)

tinggal jejak :)