Friday, September 09, 2011

Broadband oh Broadband =___=

www.tips-fb.com

siapa kat sini on9 pakai broadband sila angkat kening anda !! act ninie baru je menceburkan diri dengan penggunaan BERUKBAND @ BROADBAND..yang ninie try skung ni pakej celcom yg rm68 tu..laju tu memang lah laju sampai tak terlarat dah nak main apa-apa game pun TETAPI asal ye tetiba je dapat mesej yang penggunaannya dah melebihi 4gb ?? sedangkan ninie takder lah downlaod apa-apa pun..juz buka blog, fb, tumblr and kadang-kadang tengok video kat utube tu ha..

huhu..rupa-rupanya, yang UNLIMITED tu masa penggunaannya BUKAN data yang dah kita gunakan..tu pendapat dan juga reaksi yang diberikan oleh kawan-kawan ninie..huhu..tol ker ?? apa plak reaksi korang tentang penggunaan benda alah ni ?? menyusahkan or memudahkan ?? and terma UNLIMITED ni memang tak wujud ker dalam kamus hidup si BERUKBAND ni ?? =___=


tu modem b.band ninie..cute kan ?? (n_n)


orait, yang dalam kotak tu pakej b.band yang ninie ambil (n_n)

p/s: korang ada nak kongsi pengalaman pakai b.band dengan ninie tak ? (n_n)

18 tinggalan nota:

rara pinkmafia said... Click To Reply!

tgk video kat utube pon akan kurangkan speed kite dik,x semestinya sbb donlot je.akk pon sllu kena.heee

Hamizah Binti Zulkifli said... Click To Reply!

salam.hye...sy pn pakai berukband.huhu..celcom jugak.tp every month byr rm43.20 jek..murah sket sbb dftar pakej utk gov.servant. then psl unlimited tu.xde pulak pnh jdik.hehe..
kerap gk pakai..yg de limit tu kalo ade download tu lah..hehe..=)

D'ya Marshmello said... Click To Reply!

Entah la ninie.dulu D'ya pernah la pakai broadband celcom.tapi tak pernah amik port pasal semua ini.keh2, last-last pakai wi-fi je senang huhu.

Jom baca entri hot! : Kenapa Lelaki Mudah Kalah Dengan Perempuan Cantik?

ecadwinkyasha said... Click To Reply!

...broadband skrg jadi berukband..hehehe...sama la dgn eca,amik pakej rm68,tapi tiap2 bulan bayar rm70.ntah napa camtu...hehehe

ninie_azriena said... Click To Reply!

@rara pinkmafia owh..baru lah ninie tahu..tanks kak (n_n)

ninie_azriena said... Click To Reply!

@Hamizah Binti Zulkifli owh..best nya..murah je kan..(n_n)

ninie_azriena said... Click To Reply!

@D'ya Marshmello kat umah ada wi-fi dgn streamyx,,b.band ni nak pi bawa balik uia =__=

Asyikin said... Click To Reply!

dulu peminat setia beruk nie, tapi sekarang dah jd peminat setia streamyx :)

ninie_azriena said... Click To Reply!

@ecadwinkyasha yeker ?? nanti kena byr 70 lah ye ?? cmner nak tau ??

ninie_azriena said... Click To Reply!

@Asyikin ninie pun rasa cenggitu ler..streamyx tetap di hati..b.band ni pakai kalau tkder kat umah jer (n_n)

ecadwinkyasha said... Click To Reply!

nnti dtg bil...tgk arh.xpuwn gi celcom centre tanya ur bil,sbb kdg2 bil tu xsampai puwn.bikin panas kan....

kadang2,bila guna broadband,akan ada limit,then after the limit,boleh speed boleh kurang....nak maintain speed selepas overlimit,boleh tengok tutor neyh:...http://www.ecadwinkyasha.com/2011/08/masalah-broadband-overlimitpengguna.html

ninie_azriena said... Click To Reply!

@ecadwinkyasha wow..perfect information..tanks awak (n_n)

M'Rie R'Nie said... Click To Reply!

As Salam, ramai yg terkeliru pasal broadband ni. Kat situ tak der tulis unlimited pun.

4GB tu adalah had penggunaan internet anda. kalau dah lebih depa akan reduce speed & block.

sama jer mcm maxis punya. saya guna broadband maxis. 6GB/RM98 monthly. lebih kurang sama jer mcm pakej celcom tu. Tapi bezanya speed pakej 6GB celcom cuma 3.6mbps. Maxis 7.2mbps..

Data volume tu adalah jumlah penggunaan yg kita bleh guna tuk broadband kita. kalau mcm maxis bleh top up kalau dah habis. tapi ada xtra charge la.

kalau kita dengar lagu online, radio online, youtube, or main online game pun boleh menyebabkan quota cepat habis.

ecadwinkyasha said... Click To Reply!

welcome...hehehe.

yg bestnya bila guna broadband ne...ble online dimana2.kadang2 bila saya dlm kelas pun,online juga.masukkan sim broadband dlm HP...xde bayaran lgsg..

MuRni DahLiA said... Click To Reply!

cantek blog!! kite follow kamoo yek.. jgn lupe follow kite gak... =)

ninie_azriena said... Click To Reply!

@M'Rie R'Nie ninie dah faham sgt2 skung..tanks sgt2 tau sebab terangkan kat ninie (n_n)

ninie_azriena said... Click To Reply!

@ecadwinkyasha hehe..nanti nak wat juga lah,,tanks sesangat tau..(n_n)

ninie_azriena said... Click To Reply!

@MuRni DahLiA tanks dear..(n_n)

tinggal jejak :)