Wednesday, July 21, 2010

♥ 9 perkara yang tak boleh dibincang dengan lelaki ♥

www.tips-fb.com

hari ini ninie nak kongsi something
ninie rasa benda nie sangat2 penting bagi kaum HAWA
especially bagi mereka2 yang sedang bercinta
kui2..
enjoy your reading..

9 Perkara Yang Tak Boleh Dibincang Dengan Lelaki

1.jangan cerita tentang lelaki lain yang dalam diam-diam mencintai korang.

2.membenci ibunya..mmg lelaki pantang gler..berani try ah..

3.cerita tentang kecurangan yang korang buat belakang lelaki tu.

4.jangan juga cerita tentang keburukan kawan baik lelaki tu..

kawan tu penting bagi mereka .
.
5.jangan membanding2kan dia dulu dengan sekarang

especially kegagahannya.

6.jangan buat dia patah semangat terhadap pekerjaan yang dia lakukan.sebaliknya cubalah membantunya.

7.bercerai / clash dan yang seangkatan dengannya

memang satu perkataan yang lelaki tak boleh dengar..eloklah dhindarkan.

8.kalau pendapatan anda melebihinya, jangan lah nak diperbesarkan.

bende tu akan menyinggung perasaan dia.

9.bila jumpa dengan teman lelaki lama tak payah la terlalu ghairah dan tak payah la diceritakan perasaan kamu itu kat dia


ok dah selesai

ni hanya beberapa perkara

ada ke mana2 perkara di atas

yang pernah korang buat kat ehem2 korang??


p/s: ninie masih fikir lagi sampai sekarang

ada tak mana2 perkara diatas

pernah ninie buat tanpa sedar..

hehehe...sorry my dear..



40 tinggalan nota:

sujairi said... Click To Reply!

lain org lain pendapat..
aku setuju semua cuma....
no.1 aku x setuju...sebagai lelaki aku suka kalau gf aku gitau ada org lain sukakan dia.. so bila dah tau aku akan memperbaiki kelemahan diri dan menjadikan diri lebih cemerlang daripada lelaki lain yg ujud..hehe..xda makna nak marah org yg sukakan dia..org lain tetap ada hak untuk menyukai sesapapun melainkan isteri oranglah..(^_^)

hohoo dan aku paling setuju no 2.. aku paling pantang kalau org pompuan benci mak aku..haha.. xtau napa tapi memang aku akan anti pempuan yg mengata mak aku..

thanx u 4 sharing...

ninie_azriena said... Click To Reply!

sujairi: hehe
tanks for the respond..(n_n)

tricksrex said... Click To Reply!

ade tak yang laki takleh cakap depan perempuan pulak?

ninie_azriena said... Click To Reply!

tricksrex: owh..nak ker??
ty ninie try wat kat entry len k..
tanks...(n_n)

♥ shag ♥ said... Click To Reply!

ninie! ehee~ 1st time nk komen neh. semangat den!

aku sokong lah sume. hat no 2 tu mmg tak boleh di pangkal eh sangkal lg dah. abang aku penah tumbuk sorg mamat yg brani ckp mak aku mkn gaji buta. tu mamat lah. klu awek yg ckp buruk, makan pelempang kot? itu pun dah kira boleh bermalam 2 hari kat spital. kikikikikiki.

nice info! ;))

sizukaDeboss said... Click To Reply!

thanx for the info:)

ninie_azriena said... Click To Reply!

shag: wahh..
bahaya nyer..
ty shg kena bgtau kat makwe abg shag awal2 ok
kang tak pasal2 jer kena
hehehe

(n_n)

Pinky Pixie said... Click To Reply!

benda yg kadang2 x boleh ni, sy akan buat.. haha.
biasa lah, kalo da bcinta, msti ade yg tlepas pndg.. hehe

ninie_azriena said... Click To Reply!

sizukaDeboss: welcome dear..(n_n)

Shah Iznan said... Click To Reply!

heheehe ada certyain laki even dia x suke org lain suke gf dia tp dia ok je if gf dia berterus terang gitaw dia...

ninie_azriena said... Click To Reply!

pinky pixie: emm..
normal ah kan..
manusia tak der yg perfect pown..

ninie_azriena said... Click To Reply!

shah iznan: ader yerk??
bgs ah camtue..open minded

(n_n)

Nur Hayaty said... Click To Reply!

ninie : lum ada experience lagi...tak ada cinta hati lagi...sob2...=[

ninie_azriena said... Click To Reply!

yaty: jgn sedih2 dear..
tak semesty nyer kat your bf
kwn2 laki pown boley juga..

(n_n)

Mario said... Click To Reply!

keh3...sama je ngan pompuan...

ninie_azriena said... Click To Reply!

mario: hehe
yeker sama??
maybe lah..

(n_n)

sYaza said... Click To Reply!

betul2..ehhhee

ninie_azriena said... Click To Reply!

syaza: huhu..
suka dyer..

(n_n)

AJ said... Click To Reply!

80% correct!!hehe

NaNaJoe said... Click To Reply!

info yg bagus ni..
hopefully dpt la nana elakkan dr semua ni...hehhehe...
takot wooo~ :)

Chaon Cornerz said... Click To Reply!

mengkaji tentang lelaki tue.. bagus2.. lelaki nie kadang2 susah nak duga. =)

AiN Z said... Click To Reply!

owh, pernah terbaca apa yang laki tak suka.. :)

yang pasal ibu tu betul sangat.. kalau ibu dia buruk mana pun, dia tetap akan marah kalau orang ckp pasal ibu dia.. lelaki ni kekadang penghargaan diorang lagi lebih dari perempuan.. cuma, lain orang lain perangai kan?

@ien_R@z said... Click To Reply!

no. 7 tu... hmmm.. dlm situasi sy memang tak betul langsung.. huhu

my ex yg duk selalu sebut n last2 dia yg betul2 mintak..

dia tak boleh dengar tapi dia BOLEH sebut.. huh~ wthahahaha

yg lain.. sokong la jugak.. ngeee

ninie_azriena said... Click To Reply!

aj: hehe
maner pergi agy 20% tue erk??

(n_n)

ninie_azriena said... Click To Reply!

nana: hehe
tanks nana
hope sgt2 kan..

(n_n)

ninie_azriena said... Click To Reply!

chaon: hehe
tanks yerk..
semua manusia susah nak diduga sikap nyer..

(n_n)

ninie_azriena said... Click To Reply!

ain z: betul2..
terpulang pada individu tue sendri..

ninie_azriena said... Click To Reply!

@ien_r@z: hehe..
len plak erk..

nas said... Click To Reply!

taw xper..seyes aku xske orang yang benci mak dye...huhu..lagi2 kalau citer pasal kecurangan dye di belaakang bf dye..mane xmarah?? huhu thx 4 info..laki pon kne taw gak..hahaa

jom bace entri terbaru nas:
gunalah tandas dengan betul

ninie_azriena said... Click To Reply!

nas: hehe..
welcome2..

(n_n)

Dc said... Click To Reply!

ade persmaan la..tp ade yg x sm:p lain org lain perangai..hehehee-= komen sbgi seorg lelaki=-:)

ninie_azriena said... Click To Reply!

dc: hehe
oraitttttttt

(n_n)

cik elina said... Click To Reply!

hehe.
macam ada yang terbuat.
;P

ninie_azriena said... Click To Reply!

cik elina: opsss....

zither said... Click To Reply!

errk mcm penah buat semua jerk, keh3

dak eina (◕‿◕) said... Click To Reply!

huhu eina pernah tersalah ckp..hahaha

ninie_azriena said... Click To Reply!

zither: hehe,,
ye ker??

ninie_azriena said... Click To Reply!

dak eina: huhu..
benda dah lepas nak wat camner..

soffya cik bulan said... Click To Reply!

selalu buta no 1..mmg jnis suka test market nt wt cner..huhuhuu

ninie_azriena said... Click To Reply!

soffya: huhu..
(n_n)

tinggal jejak :)