Wednesday, August 25, 2010

nak pilih yang mana ni?? tolong ninie..=)

www.tips-fb.com

hei
ninie baru je lepas study tadi
tak sangka sangat dapat mesej dari si dia
gembira sangat-sangat tapi entah lah
masih tak jumpa jalan penyelesaian..

ninie buntu lah
actually ni last sem ninie kat CFS IIUM, NILAI..
hujung tahun ni insyaallah
masuk main campus kat GOMBAK

masalah nya sekarang
ninie tak pasti nak major dalam kos apa
kawan-kawan lain semua dah isi borang
ninie masih terkial-kial nak buat keputusan..
hehehehe

~ foundation human sciences ~

ni lah kos yang ninie tengah ambil kat matrik sekarang
ader 5 pilihan untuk ninie ambil sebagai major degree:

1) psychology
2) sociology
3) political sciences
4) history
5) communication

masalah nya sekarang
yang mana satu terbaik untuk ninie??

ha..
siapa-siapa nak bagi pendapat dan cadangan
sila-sila kan lah yerk..
jangan malu2, jangan segan2
pendapat korang amat lah ninie hargai..


18 tinggalan nota:

Nurul Chomot said... Click To Reply!

psychology laa best.. ;)

Shafika Syuhada Rosli said... Click To Reply!

psychology . hehehe.. who knows further study on degree.. then jadik pegawai kaunselor plak .

eniey yusoff said... Click To Reply!

buat lah smayang istikharah, pilih mane yg terbaik. insya allah, allah sentiasa tunjuk yang terbaik untuk kita..

bidang psychology best jgk, macam kaunseling, observe people and all around u.. byk gunakan human theory.
kalau bidang sosiologi tu mcm sains sosial la, byk kajian tentang budaya, masyr malaysia, kaji politik, pembangunan negara & byk lagi lah & one more thing, kalau bab2 sosiologi ni kene byk membaca. heheehe..

pape pon, choose the best ! :)

ninie_azriena said... Click To Reply!

nurul: huhu..yeker??
ok2..tanks tau bg pendapat..hehe..=)

ninie_azriena said... Click To Reply!

shafika: huhu..amin..tanks yerk..=)

ninie_azriena said... Click To Reply!

eniey: tanks..detail nyer awak terangkan..ninie hargai sangat2..=)

sizuka[Izzati] said... Click To Reply!

psychology!:D

ieda said... Click To Reply!

buat semayang istiqarah dik .. jalan terbaik ok .. insyaallah allah beri petunjuk mengikut kemampuan adik ..

tenangkan hati .. relax dan buat pilihan .. insyaallah dgn bantuannya semua akan ok :)

ninie_azriena said... Click To Reply!

sizuka: hehe..i like! =)

ninie_azriena said... Click To Reply!

ieda: terima kasih sis..=)

nas said... Click To Reply!

susah la sebab aku nie amek aliran commerce,so xberape arif sgt ngan aliran human sc..so in my opinion,psycology is no 1... communication is da second...huhu

Cik Moon said... Click To Reply!

klu akak..pilih communication..hehe
smga ninie dpt pilih yg ninie plg suka...
>>meh amek award kat blog cik moon..

SarahSyahira said... Click To Reply!

political scirnce mcm best. hehehe :-p

jomsantaisekejap said... Click To Reply!

communication.. bidang dia subjektif dan mempunyai skop yang luas dari segi kerjaya. u can go either way.
apa2pun, cuba pejam mata dan fikirkan minat awk kearah mana?
kalau ada jawapannya. pilihlah yang mana awk rasa awk minat.

ninie_azriena said... Click To Reply!

nas: hehe,,
owite2..
ninie mmg minat psych..
tanks nas..(n_n)

ninie_azriena said... Click To Reply!

cik moon: commncation pilihan k2 ninie..
huhu..
tanks..=)

ninie_azriena said... Click To Reply!

sarah: huhu..
ninie tak brapa minat..
tanks ya..=)

ninie_azriena said... Click To Reply!

jomsantaisekejap: terima kasih..
insyaallah ninie akan wat pilihan..=)

tinggal jejak :)