Monday, October 29, 2012

hidup harus saling melengkapi ♥

www.tips-fb.com

Kadang-kadang pernah tak korang terfikir macam mana korang boleh dapat pasangan yang kadang kala memang tak sependapat dengan korang? Minat yang berbeza tapi still boleh jadi couple yang bahagia. Perbezaan yang ada antara pasangan tu, boleh menyempurnakan pasangan sebenarnya. Cuma pasangan je yang tak nampak sebab terlalu asyik kejarkan kesempurnaan dalam diri pasangan masin-masing. Tak semestinya yang sempurna tu menjamin bahagia. Biar bersederhana dalam semua perkara, insyaallah, hubungan mampu kekal selamanya. 

Lelaki yang baik, untuk perempuan yang baik. Itu janji ALLAH yang pasti dan tiada siapa pun boleh melawannya. Persiapkan diri sebaiknya, insyaallah, ALLAH carikan pasangan yang terbaik juga untuk kita. Paling penting, terima pasangan anda seadanya dan jangan sesekali cuba ubah dirinya menjadi acuan yang kita kehendaki. Biarkan dia selesa dengan cara dia, dan kita dengan cara kita. =) 


Saling melengkapi, saling menyempurnakan, cinta akan berkekalan 

8 tinggalan nota:

Adrina said... Click To Reply!

setuju. kata orang perbezaan tu lah yang membuat kita saling melengkapi :)- blogwalking-

QasehCinta EkmalYana said... Click To Reply!

singgah sini...

sudi la join GA
http://qasehcinta88.blogspot.com/2012/10/segmen-2nd-anniversary-giveaway-by-qcey.html

News Terkini said... Click To Reply!

Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.. Insyaallah, Allah tahu apa yg terbaik buat hamba-hamba Nya..

Saya nk Invite sedari Follow blog baru saya. Saya dah follow blog sedari.. Tq ^_^

http://mynewsterkini.blogspot.com/

ninie_azriena said... Click To Reply!

@Adrina betul3x..semua yang jadi, ada hikmahnya =)

ninie_azriena said... Click To Reply!

@QasehCinta EkmalYana t ninie join ye kalau ada masa..tanks invite =D

ninie_azriena said... Click To Reply!

@News Terkini tanks =D

NNisa said... Click To Reply!

setuju sangat!

selalunya mcm tu lah.

susah kalau seseorang tu nak dpt ciri2 yg dia inginkan.jadi terima lah si dia seadanya.kebahagiaan pasti hadir. :)

ninie_azriena said... Click To Reply!

@NNisa huhu..betul2..setuju sgt2 (n_n)

tinggal jejak :)